Απαίτηση Ανάκλησης

Ο εξαίρετος Απόστολος Κουτρουμπέλης δεν χρειάζεται ούτε συστάσεις ήθους ούτε την υποστήριξη κανενός. Η εκτίμηση όλων των συναδέλφων στο πρόσωπο του και στο αθόρυβο, ουσιαστικό και καθημερινό έργο του στο κοινό των Φροντιστών είναι δεδομένη. Το ιστολόγιο αναδημοσιεύει σήμερα την επιστολή της παραίτησής του από τη διαχείριση του κόμβου των Φροντιστών γιατί θέλει να υπογραμμίσει τη συλλογική βλακεία που διακρίνει ένα πλήθος διακεκριμένων και ευφυών, κατά κανόνα και κατά τα άλλα, ανθρώπων. Στο κοινό των Φροντιστών δεν περισσεύουν στελέχη με την αξιοσύνη και την ταπεινότητα του Απόστολου. Η λογική των ομάδων που ηλιθίως επικυριαρχεί είναι ολοφάνερη όταν άνθρωποι με ήθος, προσφορά και ανιδιοτέλεια αναγκάζονται να πάνε σπίτι τους. Οι ευθύνες ασφαλώς θα αποδοθούν όμως όλοι περιμένουμε με απαίτηση ανάκλησης τη θέση των θεσμικών μας εκπροσώπων, ως ηθική τουλάχιστον υποχρέωση σε ένα συνάδελφο που όργωσε την Ελλάδα υπηρετώντας την εκπαιδευτική μας φυσιογνωμία. Δείτε την επιστολή παραίτησής του Αποστόλου που πρωτοαναρτήθηκε στη σελίδα του κόμβου «Ρωτάτε – Απαντάμε» την οποία επισκέπτονται χιλιάδες μαθητές!

Αγαπητοί Μαθητές,

Έπειτα από 10 περίπου μήνες από τη θέση αυτή, όταν ξεκίνησε μια πρωτοποριακή προσπάθεια για τα εκπαιδευτικά μας δεδομένα, ώστε ο κάθε μαθητής, γονέας, εκπαιδευτικός, να μπορεί να υποβάλλει ελεύθερα το οποιοδήποτε ερώτημά του που αφορά σε εκπαιδευτικά θέματα αλλά και σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στο διάστημα αυτό, διατυπώθηκαν περισσότερες από 2500 ερωτήσεις – απαντήσεις κι έγινε – θέλω να πιστεύω – μια φιλότιμη και αξιόλογη προσπάθεια, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν ο καθένας ξεχωριστά άμεσα, έγκυρες και ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματά τους, μέσα στα όρια βέβαια των προσωπικών μας γνώσεων και δυνατοτήτων.

Δυστυχώς, για λόγους που ξεπερνούν την προσωπική μου βούληση και διάθεση και με δεδομένο επίσημο πλέον πως, η παρουσία μου στη θέση αυτή αποτελεί "τεχνικό πρόβλημα", θεωρώ πως δεν υφίστανται πλέον τα "ηθικά" ερείσματα τα οποία ο ίδιος είχα θέσει στον εαυτό μου και τα οποία επέβαλαν την αδιάλειπτη, συνεχή αλλά και τιμητική συνάμα παρουσία μου στο νέο κόμβο της Ο.Ε.Φ.Ε., ώστε να αναγκάζομαι να παύσω την ενεργό συμμετοχή μου σ' αυτόν και να ανακοινώνω επίσημα την αποχώρησή μου.

Πεποίθησή μου αποτελεί το γεγονός πως, η συνέχεια της λειτουργίας τόσο του "Ρωτάτε – Απαντάμε" όσο και του κόμβου γενικότερα, θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά, από τους πολλούς άξιους μαχόμενους εκπαιδευτικούς φροντιστές, που διαθέτουν τη γνώση, την εμπειρία αλλά προπάντων το απαραίτητο μεράκι και την άδολη αγάπη για τον έφηβο μαθητή.

Όσον με αφορά, πρόθεσή μου πλέον είναι, να συνεχίσω να καταθέτω διαδικτυακά την άποψή μου σε θέματα συναφούς περιεχομένου, μέσα από άλλη διαδικτυακή θέση η οποία προτίθεται να με φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ευχαριστώ, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους γονείς, μαθητές και φοιτητές που με τίμησαν με τη συνεχή παρουσία τους όλους αυτούς τους μήνες αλλά προπάντων τους εκπαιδευτικούς φροντιστές για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, δίδοντάς μου λόγο μέσα από το τιμητικό αυτό βήμα.

Αποστόλης Κουτρουμπέλης

Εκπαιδευτικός Φροντιστής

3 Replies to “Απαίτηση Ανάκλησης”

 1. Ο Απόστολος Κουτρουμπέλης είναι ένας άξιος συνάδελφος Φροντιστής με μεγάλη προσφορά στην Ομοσπονδία μας . Μήπως πρέπει να πληροφορηθούμε γιατί η παρουσία του στη θέση αυτή αποτελεί “τεχνικό πρόβλημα” ;

 2. Φίλε Τάκη.Η φράση ανήκει σε μένα. Η ακριβής διατύπωσή της είναι: (Λόγω προσωρινών τεχνικών προβλημάτων είναι αδύνατη η ενημέρωση-παρουσίαση της ημερίδας στον κόμβο της ΟΕΦΕ (www.oefe.gr). Σας συστήνουμε, λοιπόν, να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΣΦΒΕ (www.sfbe.gr)).Παρουσιάστηκε πράγματι πρόβλημα συμβατότητας που δεν μου επέτρεπε να ενημερώσω από τον υπολογιστή μου άμεσα το site της ΟΕΦΕ. Ζήτησα απο τη Ρεντίνη να στείλει το ενημερωτικό υλικό στους αντιπροσώπους, τονίζοντας την προσωρινή αδυναμία ενημέρωσης του κόμβου.Μετά απο έξι ώρες το πρόβλημα επιλύθηκε και ο κόμβος ενημερώθηκε. Δε φωτογραφίζω κάποιο πρόσωπο και δεν κατανοώ τις υπερβολικές αντιδράσεις.
  Σου απαντώ απο σεβασμό στην ιστορία σου και την προσφορά σου στο φροντιστηριακό χώρο.
  Η δημοσιογραφική γραφίδα, φίλε μου, πριν ρίξει το δηλητήριό της επι δικαίων και αδίκων, οφείλει να ερευνά.
  Στις 21 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη οι Φροντιστές με τη μαζική τους παρουσία στην ημερίδα τόνισαν τη θέληση τους να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Η παρουσία τους μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω συνετά και αποφασιστικά τη συνδικαλιστική μου δραστηριότητα.
  Σου απάντησα απο σεβασμό στο πρόσωπό σου. Δε νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα σχόλια, ούτε συνηθίζω να μετέχω σε ατέρμονες συζητήσεις μόνο και μόνο για να βρίσκομαι στην επικαιρότητα. Ως ενεργός εκπρόσωπος των φροντιστών που με τιμούν με την ψήφο τους, οφείλω να τοποθετούμε στις συνεδριάσεις και τις συνελεύσεις των οργάνων του κλάδου. Να είσαι δε βέβαιος, ότι τη μέρα που θα αποφασίσω να αποσυρθώ, δε θα το κάνω ηρωικά, αλλά με μια λιτή επιστολή προς τους συναδέλφους που με τίμησαν με την επιλογή τους, και με μια ειλικρινή διάθεση συνεργασίας με αυτούς που θα με διαδεχθούν.
  Φιλικά. Κώστας Αμπατζίδης

 3. Το ιστολόγιο έλαβε και θεωρεί δεοντολογικό να δημοσιεύσει και το παρακάτω μήνυμα αναφορικά με το ίδιο θέμα. Η κρίση ανήκει στους συναδέλφους, οι οποίοι πρωτίστως γνωρίζουν ότι η δική μου πρόθεση είναι πρόθεση ενότητας χωρίς μάλιστα να διεκδικώ τίποτα άλλο παρά μόνο την ιδιότητα του μαχόμενου εκπαιδευτικού φροντιστή. Αν η συζήτηση αυτή αποτελεί το επιμύθιο μιας αποχώρησης τότε ούτε εξηγήσεις δόθηκαν ούτε έγινε κατανοητή η παρέμβασή μου. Ακολουθεί το μήνυμα του συναδέλφου.

  Γιώργο,
  έχεις για πολλά χρόνια υπηρετήσει τον κλάδο απο θέσεις ευθύνης, και βέβαια απο την (κορυφαία) θέση του προέδρου της ΟΕΦΕ. Δεν ταιριάζει επομένως σε ‘σένα να διχάζεις με τα μηνύματά σου. Δημοσίευσες στο ιστολόγιό σου ένα κείμενο που διακρίνεται απο μονομέρεια και εμπαθή κριτική διάθεση. Είχες τη δυνατότητα να πληροφορηθείς αν ήθελες και να ακούσεις όλες τις απόψεις πριν πάρεις θέση. Δεν το έκανες… Δεν ταιριάζει Γιώργο σε πρώην πρόεδρο της ΟΕΦΕ ο ρόλος του “ομαδάρχη”.

  Γιάννης Βαφειαδάκης

  ΥΓ. Συμμερίζομαι απολύτως την άποψή σου για τον Απόστολο τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *