Η Παιδεία των Ρωμιών της Πόλης

Η δημιουργία μόνιμης Επιτροπής που θα ασχολείται με την Ομογενειακή Παιδεία της Πόλης αποφασίσθηκε κατά την διάρκεια γεύματος εργασίας το οποίο παρέθεσαν οι Διευθύνσεις των τριών Λυκείων προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, με την ευκαιρία του λήξαντος σχολικού έτους.

Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος πατέρας Στέφανος, ο πρώην Λυκειάρχης Ζωγραφείου Άρχων Δημήτριος Φρανγκόπουλος, οι Λυκειάρχες της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Βικτωρία Λαιμοπούλου, του Ζωγραφείου Ιωάννης Ντεμιρτζόγλου και του Ζαππείου Δέσποινα Φιλλίπου, καθώς και η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ζαππείου Ευαγγελία Κανάρη, ο Καθηγητής Αντώνης Παριζιάνος και ο Κοινοτικός παράγον Παντελής Βίγγας.

Κατά την συνάντηση έγινε γενική ανασκόπηση των θεμάτων που απασχολούν την Παιδεία της Ρωμιοσύνης της Πόλης ,κατά την οποία εκφράσθηκε το ζωηρό ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου πάνω σ αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα, καθοριστικό για την μελλοντική της πορεία. Από τους παρισταμένους τονίσθηκε το γεγονός ότι πρόκειται για κοινή υπόθεση όλης της Ομογένειας και είναι απαραίτητη η συμβολή όλων των φορέων της. Συζητήθηκε και το θέμα της Παιδοπόλεως στο νησί της Πρώτης για την συστηματική αναβάθμιση της τα τελευταία χρόνια τονίσθηκε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη εκπαιδευτική και παιδαγωγική συμβολή.

Σήμερα υπάρχουν γύρω στους 240 μαθητές στα σχολεία μας με 9 σχολεία σε λειτουργία,6 Πρωτοβάθμιας και 3 Λύκεια, ενώ στο παρελθόν ο αριθμός των σχολείων είχε ανέλθει στα 59. Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η Ομογένεια της Πόλης πρέπει να φροντίσει, αυτή πρωτίστως του οίκου της, αλλιώς κανείς άλλος δεν θα ενδιαφερθεί γι αυτήν. (Πηγή amen.gr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *