Αύριο Παρασκευή θα συνέλθει για δεύτερη φορά το ΣΠΔΕ υπό την προεδρία του κ. Μπαμπινιώτη. Η δύσκολη συνέχεια του διαλόγου έχει όμως και αισιόδοξα μηνύματα συνδικαλιστικής και κομματικής ωρίμανσης.
Οι Πανεπιστημιακοί της ΠΟΣΔΕΠ με τη νέα ηγεσία τους θα συμβάλουν στο διάλογο για την αναμόρφωση του Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής. Η συμμετοχή μάλιστα στο ΕΣΥΠ είναι για τη νέα διοίκηση της ΠΟΣΔΕΠ πρώτη προτεραιότητα.
«Η περίοδος της αδράνειας και της αποχής των πανεπιστημιακών δασκάλων από τα ακαδημαϊκά δρώμενα έφτασε στο τέλος της. Σήμερα είμαστε μπροστά σε μια νέα περίοδο, στο γύρισμα μιας νέας σελίδας, αυτής της ενεργού ακαδημαϊκοπολιτικής δράσης για όλο το φάσμα των πανεπιστημιακών θεμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρακάκης. Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του νομικού πλαισίου για το άσυλο, καταδίκασε έντονα τα φαινόμενα βίας στα πανεπιστήμια και ζήτησε να κάνουν το ίδιο απερίφραστα και όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η αξιωματική αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ, διά του εκπροσώπου του στο διάλογο κ. Πανάρετου, απέστειλε χθές επιστολή στον κ. Μπαμπινιώτη με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να μετατρέψει το ΕΣΥΠ σε ανεξάρτητη αρχή. Επίσης, ο κ. Πανάρετος προτείνει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συζητήσεων τρία θέματα, τα οποία κατά την εκτίμηση του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ σημαντικά. Η θέσπιση αξιοκρατικών διαδικασιών στην επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, η επιβράβευση των εκπαιδευτικών που διακρίνονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και η βελτίωση της ποιότητας και της εικόνας του εκπαιδευτικού μας συστήματος σε σχέση με τις διάφορες διεθνείς αξιολογήσεις όπως αυτές του ΟΟΣΑ.
Είναι φανερό ότι διανύουμε την Εβδομάδα της Συναίνεσης και ευελπιστούμε ότι δεν θα επακολουθήσει κατά το θρησκευτικό ημερολόγιο η Εβδομάδα των Παθών.
Με εκείνη την πρόσκληση των Φροντιστών στο Διάλογο τι γίνεται κ. Πρύτανη;