Οι Μαθησιακές Δυσκολίες του κ. Μέγα

Ο Μέγας δημοσιογράφος της «Ε» γέννημα θρέμμα του νεοκρατισμού της αριστεράς ενοχλείται γιατί θα επιδοτηθούν συνεταιρισμοί άνεργων καθηγητών για τη δημιουργία φροντιστηρίων. Ο φασισμός των αποκλεισμών δεν είναι μόνο ζήτημα πολιτικών στερεότυπων αλλά και εγκεφαλικής πάθησης σύντροφε. Δεν κατάλαβα γιατί η πολιτεία πρέπει να επιδοτεί το lifestyle του καφέ και της κόμμωσης και όχι την ιδιωτική παιδεία της προόδου. Η ενόχληση όμως του Μέγα προέρχεται από το γεγονός ότι ονειρεύεται μια κοινωνία κρατικών παροχών. Κρατικής παιδείας, δημοσιογραφίας, υγείας και οικονομίας. Εξ ου και το ιερό δέος που αισθάνεται ο δημοσιογράφος για την κρατική επιδότηση των τρισκατάρατων ιδιωτικών φροντιστηρίων. Αυτά τα χρεοκοπημένα μυαλά της ελληνικής κρατικοδίαιτης δημοσιογραφίας γαλούχησαν το περισπούδαστο ύφος μιας φαιάς απόρριψης κάθε ιδιωτικής συνεισφοράς και δημιουργίας. Δείτε το άρθρο του κ. Μέγα και φροντίστε για την επιμόρφωση του σύντροφοι γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στη μάθηση περί της παραγωγής των κοινωνικών αγαθών όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουν. Γι αυτό σύντροφε Οδυσσέα δε θέλουμε ως προληπτικοί της αριστερής προπαγάνδας κανένα κρατικό συσσίτιο με τα μαύρα μεγάλα κοράκια να κράζουν στην ταφική πομπή της λογικής.

Πρόγραμμα επιδότησης των πτυχιούχων προκειμένου να ανοίξουν… φροντιστήρια και να εκτονωθεί έτσι η κοινωνική ένταση λόγω της υψηλής ανεργίας μεταξύ των αποφοίτων, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Η εγγεγραμμένη ανεργία κινείται κοντά στα 700.000 άτομα, ενώ οι εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για επιπλέον 2,5-3 ποσοστιαίες μονάδες, λόγω της κρυφής ανεργίας (συνολικά δηλαδή 850.000 άνεργοι στις αρχές του 2011). Επιπλέον έχουν κλείσει οι πόρτες για προσλήψεις (εκπαιδευτικών) στο Δημόσιο. Παράλληλα η κατάσταση μεταξύ των αποφοίτων έχει γίνει εκρηκτική. Ταυτόχρονα 1 στους 4 στις ηλικίες έως 29 ετών δηλώνει άνεργος, αν και μεγάλο ποσοστό είτε σπουδάζει ακόμη είτε δεν αναζητά εργασία λόγω της απογοήτευσης που του έχει «προσφέρει» η συνεχής -πλην μάταιη- αναζήτηση μιας θέσης εργασίας.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα επιδότησης έως και 60.000 θέσεων εργασίας (μερικής και προσωρινής απασχόλησης, στις περισσότερες των περιπτώσεων) προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός αύξησης των ανέργων. Μεταξύ των εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν είναι και οι συνεταιρισμοί των ανέργων και η κοινωνική επιχείρηση. Και προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της ανεργίας των πτυχιούχων, οι οποίοι στο παρελθόν προσδοκούσαν σε μια θέση εργασίας στην πρωτοβάθμια και, κυρίως, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα φροντιστήρια αναγορεύονται σε… κοινωνική επιχείρηση. Με το επιχείρημα ότι η «παιδεία είναι δημόσιο αγαθό». Εστω και εάν πρόκειται για «παραπαιδεία». Αρκεί να μην είναι και παραοικονομία ή «μαύρη», ανασφάλιστη εργασία.

Έτσι, στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας αναμένεται να ενταχθούν και τα φροντιστήρια. Οι άνεργοι (εγγεγραμμένοι στις σχετικές λίστες του ΟΑΕΔ) πτυχιούχοι που θα συγκροτήσουν συνεταιρισμό και θα ανοίξουν ένα φροντιστήριο θα επιδοτούνται και με κοινοτικά κονδύλια για τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν. Μάλιστα, θα λαμβάνουν και πρόσθετα μπόνους εάν προσλάβουν και άνεργους σε διάφορες θέσεις (π.χ. για τον καθαρισμό του κτιρίου). Τα κίνητρα θα αφορούν, εκτός από τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές, και τις ασφαλιστικές εισφορές από τον ΟΑΕΔ (ισόποση μείωση των χρεών του ΙΚΑ προς τον Οργανισμό Απασχόλησης).

Τα εν λόγω προγράμματα αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες και την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα με τις κοινωνικές επιχειρήσεις ο ΟΑΕΔ δημιούργησε τα ακόλουθα πέντε νέα προγράμματα απασχόλησης:

*«Επιταγής Επανένταξης», με μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης για 10.000 (μακροχρόνια) ανέργους.

*Απασχόλησης 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

*Διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας, για το 2011, και διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών.

*Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

*Απασχόλησης απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, που το πρόγραμμα σπουδών τους εμπεριέχει θεωρητική εκπαίδευση και θεσμοθετημένη πρακτική άσκηση σε εργοδότες, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

One Reply to “Οι Μαθησιακές Δυσκολίες του κ. Μέγα”

  1. Καλή η προσπάθεια του Μέγα να …βγάλει τις μάσκες της παραπαιδείας….Πράγματι, άξιος ο μισθός του για να ξιφουλκεί εναντίον των Φροντιστηρίων ως άλλος επεναστάτης του γλυκού νερού.Θα περίμενα περισσότερο σεβασμό στο ίδιο το έντυπο από τον “έγκριτο” διαδρομιστή..Αναμένω αγωνιωδώς αντίστοιχης ευαισθησίας (SIC) κείμενά του για την αντιμετώπιση της ανεργίας των αποφοίτων των καθηγητικών σχολών, όπως και για την αντιμετώπιση της επίορκης παραοικονομίας των διορισμένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *