Δεν είναι Εποχές για Κουπόνια

« Δεν είναι εποχές που μπορεί το κράτος να βοηθήσει μέσω κουπονιών την ιδιωτική εκπαίδευση» τόνισε η υφυπουργός η οποία ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση το υπουργείο θα προχωρήσει στην κατάρτιση θεσμικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η πρόταση για «κουπόνια » στην εκπαίδευση παρουσιάστηκε στην εκδήλωση οδηγώντας σε αντιπαράθεση τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων με το Κέντρο  Εκπαιδευτικής πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ).   Σύμφωνα με την πρόταση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων που απευθύνεται προς την κυβέρνηση, θα πρέπει να δοθούν εκπαιδευτικά κουπόνια στους μαθητές, προκειμένου να επιλέγουν το σχολείο τους. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), Μιχ.Κουρουτός, είπε χαρακτηριστικά ότι  πρόκειται για προσπάθεια μεγιστοποίησης του κέρδους μιας κατηγορίας επιχειρηματιών με δημόσιους πόρους.
Να σημειωθεί ότι όταν ανέβηκε στο βήμα η υφυπουργός Παιδείας, δύο εκπαιδευτικοί ξεδίπλωσαν πανό που έγραφε: « Πρώτα ο μαθητής ή πρώτα το κέρδος; ».  Ο Πρόεδρος του ΙΟΒΕ Ι. Στουρνάρας που άνοιξε την εκδήλωση αναφέρθηκε στη μελέτη που εκπονήθηκε για τα ιδιωτικά σχολεία και τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης  στην προοπτική ανάπτυξης της χώρας μας, ενώ τάχθηκε υπέρ του θεσμού του διεθνούς απολυτηρίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο άρθρο 16. Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του λέγοντας ότι έχουμε ανάγκη αυτή την αλλαγή για καλύτερη παιδεία.  Ο Ευρ. Στυλιανίδης, εκ μέρους της Ν.Δ. είπε ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα μπορούσαν να προσφέρουν υποτροφίες σε παιδιά που δεν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα, ενώ τόνισε ότι «δεν είναι παράλογο να επενδύει η πολιτεία στην ιδιωτική εκπαίδευση η οποία μπορεί να συμμετέχει στα προγράμματα ΕΣΠΑ».

Ο Θ. Σκυλακάκης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε την άποψη ότι τα χρήματα που δαπανούμε θα πρέπει να ακολουθούν το μαθητή και όχι την εκπαιδευτική μονάδα.

(Πηγή «ΑΠΕ»)

Σημείωση του ιστολογίου: το θέμα των vouchers άνοιξε επιτέλους στην τελευταία χώρα του υπαρκτού παραλογισμού τρομάζοντας τους βολεμένους και τους κρατικοδίαιτους, οι οποίοι ατυχώς αδυνατούν να αντιπροτείνουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *