Δέσμη για Στρατιωτικές Σχολές

Την εισαγωγή ειδικής δέσμης για τις στρατιωτικές σχολές, στο πλαίσιο του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, προωθούν τα Υπουργεία Άμυνας και Παιδείας, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Μπεγλίτης «υπήρξαν πολλές καραμπόλες βαθμολογίας, που τα παιδιά βρέθηκαν σε στρατιωτικές σχολές χωρίς να το επιθυμούν. Και λόγω της ανάγκης να βρουν μια δουλειά πήγαν τελικά εκόντες άκοντες σε στρατιωτικές σχολές. Αυτό είναι σε βάρος και των παιδιών ασφαλώς και της σταδιοδρομίας τους αλλά και σε βάρος του ευαίσθητου χώρου των ενόπλων δυνάμεων.»

Η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται πλέον απολύτως θετική στο να υπάρξει μια ειδική δέσμη στο πλαίσιο του πανελλαδικού συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ, για τις ανώτατες στρατιωτικές σχολές, όπως είναι η Σχολή Ευελπίδων, η Σχολή Ικάρων και η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ή οι ανώτατες στρατιωτικές σχολές Σωμάτων όπως είναι στη Θεσσαλονίκη η Στρατιωτική Ιατρική, η Στρατιωτική Νομική κλπ.

Ήδη οι συζητήσεις με το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ώστε η ειδική δέσμη να ενταχθεί στις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές του εισαγωγικού συστήματος στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Back to Desmes σύντροφε Οδυσσέα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *