Παράταση Αποχής και Αγωνίας

Η αποχή συνεχίζεται από τα βαθμολογικά κέντρα και προμηνύει σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Οι βαθμοί θα καθυστερήσουν σημαντικά συμπιέζοντας χρονικά τη διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών. Η παράταση της αποχής παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων. Δείτε τις σημερινές δηλώσεις του κ. Παναρέτου και το Δελτίο Τύπου της ΟΛΜΕ.

Δηλώσεις Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Γιάννη Πανάρετου, μετά τη συνάντηση με τo ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν υποχρέωση και όλοι δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται αυτή την υποχρέωση να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξετάσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κυρίως με τη σκέψη στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις και στις οικογένειές τους.

Είχαμε με το συμβούλιο της ΟΛΜΕ μια μακρά συνάντηση και συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τις εξετάσεις. Τους διαβεβαίωσα ότι η ανησυχία που έχουν όσο αναφορά τα χρήματα για τις αμοιβές τους, είναι διαθέσιμα και οι αμοιβές θα δοθούν όπως έχουν προβλεφθεί.

Όσο αφορά το άλλο τους αίτημα, το οποίο αναφέρεται στο χρόνο καταβολής των αμοιβών αυτών, τους διαβεβαίωσα ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε οι αμοιβές αυτές να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό.

Δημοσιογράφος: Οι καθηγητές μίλησαν για εμπαιγμό. Θεωρούν ότι δεν τους ξεκαθαρίσατε εξ αρχής την πρόθεση του Υπουργείου ή του Υπουργείου Οικονομικών να πάρουν μειωμένες τις αποδοχές αυτές, τα επιδόματα αυτά. Εσείς τι απαντάτε σ’ αυτό;

Υφυπουργός: Δεν έχω εμπαίξει ποτέ κανέναν και αυτό το γνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί. Την γενικότερη οικονομική πολιτική την γνωρίζουν και εκείνοι και νομίζω ότι οι στιγμές και οι δυσκολίες που περνά η χώρα είναι γνωστές σε όλους.

Δημοσιογράφος: Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό χρονικά στην έκδοση των αποτελεσμάτων. Σας θυμίζω ότι πέρσι βγήκαν 19 Ιουνίου.

Υφυπουργός: Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των βαθμολογήσεων δεν πρόκειται να αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες προβλέψεις του Υπουργείου Παιδείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΜΕ

Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα 11/6/2010 με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ι. Πανάρετο, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια θετική εξέλιξη για το θέμα. Η αποχή από τα βαθμολογικά κέντρα συνεχίζεται έως την Τρίτη, όπου στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα εκτιμήσει την κατάσταση, σύμφωνα με τα εκείνη τη στιγμή δεδομένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *