Προσαυξήσεις Απουσιών και Αυτοαξιολόγηση

 Η πολιτική ηγεσία προσαύξησε ειδικά για φέτος κατά 30% τα αριθμητικά όρια κάθε είδους απουσιών! Η σχετική απόφαση δεν αναφέρει την αιτιολογία φέρνει όμως κοντά το σενάριο της ελεύθερης παρακολούθησης των μαθητών κατά το δοκούν. Μου θυμίζει το αναρχικό σύνθημα της δεκαετίας του ’80 «θητεία 12λεπτη προαιρετική» Η απόφαση δεν αντέχει σε καμία κριτική και μόνο θλίψη προκαλεί το οργανωμένο χάος της λυκειακής καθημερινότητας. Ταυτόχρονα το πιλοτικό πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων που εξαγγέλθηκε πήρε το πρώτο όχι από τους οπαδούς της σχολικής αναρχίας οι οποίοι απειλούν με δυναμικές αντιδράσεις. «Δε θα περάσει..» Μηνύματα και συνθήματα της παρακμής του δημοσίου σχολείου.

2 Replies to “Προσαυξήσεις Απουσιών και Αυτοαξιολόγηση”

  1. Kαταπληκτικό άρθρο! Συγχαρητήρια!
    Αν προσθέσουμε και την κατάργηση της βάσης του 10 , καταλαβαίνουμε ότι είναι πιο εύκολο να κατεβάζεις τον πήχυ για να μπορείς να τον περάσεις , παρά να προσπαθείς για να περάσεις πάνω από αυτόν.

  2. Σαν αιτιολογία δόθηκε η αύξηση των απουσιών των μαθητών φέτος λόγω του πανικού που επικράτησε το φθινόπωρο για τη γρίπη.
    Το πόσο δικαιολογημένος ήταν ο πανικός είναι άλλο ζήτημα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *