Η Εκπαιδευτική Εμπειρία στα Φροντιστήρια…

Με αφορμή την πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας σε ανοιχτή διαβούλευση για την παιδεία και μάλιστα στο θέμα της επιλογής των εκπαιδευτικών, το ιστολόγιο προτρέπει τους χιλιάδες δασκάλους που διακονούν ή διακόνησαν το ελληνικό φροντιστήριο στην καθολική απαίτηση για αναγνώριση της εκπαιδευτικής μας προϋπηρεσίας με κανόνες αντικειμενικούς και μετρήσιμους. Αίτημα με ηθική πρωτίστως διάσταση και με αφετηρία το σήμερα και όχι το χθες. Αίτημα κοινωνικής ισονομίας και ισοπολιτείας. Η διατύπωση απλή και ξεκάθαρη: «στο εξής η νομίμως αποδεικνυόμενη προϋπηρεσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια προσμετράται ισότιμα με εκείνη που αποκτάται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στα κρατικά φροντιστήρια και στις πάσης φύσεως κρατικές σχολές μαθητείας». Στην πρόσκληση της κ. Διαμαντοπούλου απαντάμε με μια δίκαιη πρόταση που αποφορτίζει την ατμόσφαιρα ενός ανεπίτρεπτου ανταγωνισμού για τα ψιχία της κρατικής προϋπηρεσίας. Το ιστολόγιο αναλαμβάνει την διαδικτυακή οργάνωση της συλλογής των υπογραφών όλων εκείνων που θεωρούν ότι η διδακτική τους ώρα είναι τουλάχιστον ισοδύναμη με εκείνη στην Π.Δ.Σ. Το εικαστικό του μηνύματος είναι υπό κατασκευή και … διακίνηση. Δεκτές οι ανατρεπτικές ιδέες όλων των συντρόφων για το σενάριο και το δημιουργικό της αποστολής. Σύντροφε Φωτόπουλε μας άναψες β’ πανελλαδικές φωτιές…

2 Replies to “Η Εκπαιδευτική Εμπειρία στα Φροντιστήρια…”

 1. ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΖΩ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΟΔΕΨΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ.
  ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕΤΡΙΟΥ ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.
  Ο ΦΑΡΙΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΣ.
  ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.
  Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΝΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΡΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΞΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ.
  ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙΘΕΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΣΑΜΟΣ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΝ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ.
  ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ.

 2. Γιώργο γειά,

  Επειδή για κάποιο γεγονός έλειπα, σήμερα είδα στο ιστολόγιο τα σχετικά με την “νομίμως αποδεικνυόμενη προυπηρεσία στα φροντιστήρια”.Ως μαχόμενος φρονιστής επί 26 ετή εύχομαι αυτό να επιτευχθεί, γιατί θα πάψουμε να είμαστε ‘‘παραπαιδεία’‘ για τους άρχοντες του τόπου , παρότι είμαστε για τους συμπολίτες μας η νόμιμη ‘‘παιδεία’‘. Τους αγώνες και τα αποτελέσματα του ΟΕΦΕ τους γνωρίζω, όπως ξέρεις, από πολλά χρόνια αφου συμμετέχω σε όλα τα συνέδρια κτλ. Επίσης ξέρω και τους προσωπικούς σου αγώνες και κατακτήσεις απο προεδρίας σου στην ΟΕΦΕ αλλά και πριν και μετά απο αυτήν. Το να σε συγχαρώ δε φτάνει για τους διαρκείς αγώνες σου, αλλά εύχομαι να είσαι υγιής και να αγωνίζεσαι – και εγώ δίπλα σας – για τα δίκαια αιτήματα της κοινωνικής ισονομίας και ισοπολιτείας του κλάδου μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *