Ο Μίμης Ανδρουλάκης… Υψοφοβικός και Επίκαιρος.

 Ο Μίμης Ανδρουλάκης… επιστρέφει πιο επίκαιρος από ποτέ! Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη αποτελεί πρόκληση για τα κλισέ της καθιερωμένης συμβατικής σκέψης και γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς κυκλοφορεί συμπτωματικά με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Το ιστολόγιο των Φροντιστών έχει δεσμούς ετών με τον Μίμη ο οποίος διατυπώνει έναν τεκμηριωμένο φιλελεύθερο αριστερό λόγο που ενοχλεί τους αριστερούς και δεξιούς κρατιστές της ξύλινης γλώσσας. Ο Ανδρουλάκης παραμένει ο αριστερός διανοούμενος που ανανεώνει την πολιτική σκέψη και εμείς οι Φροντιστές τον αγαπάμε γιατί δεν ανήκει στους φοβισμένους πολιτικούς που αρνούνται να μας δουν, να μας ακούσουν και να φωτογραφηθούν με τους μαχόμενους της ιδιωτικής παιδείας.

Ο συγγραφέας διερευνά με βάση την ελληνική και παγκόσμια εμπειρία τα Μυστικά της Ηγεσίας, λίγο πριν, λίγο μετά την κατάκτηση της Εξουσίας. Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι αποκαλυπτικά: Στην Κόψη του Νήματος. Οι Εκατό Ημέρες. Η Σεναριακή Σκέψη με τα Τρία Σενάρια. «Είναι η Ψυχολογία, Πρόεδρε». Είθε να εισακουσθεί από τους συντρόφους του και τον… Πρόεδρο.

Μ’ έναν ακροβάτη στο εξώφυλλο του βιβλίου, ο Μίμης Ανδρουλάκης αυτοπαρουσιάζεται  σαν υψοφοβικός και εξομολογείται τον ίλιγγο και το θαυμασμό που νιώθει όταν βλέπει ακροβάτες στο σκοινί· τον ίδιο ίλιγγο, και ίσως μεγαλύτερο θαυμασμό, νιώθει και όταν βλέπει τον «Πρόεδρο» να τεντώνει το σκοινί και να ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα βήματα στα ύψη της εξουσίας. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας στον πρόλογό του: το Ε, Πρόεδρε! δεν είναι τίποτα παραπάνω από τις συμβουλές –Θεέ και Κύριε!– ενός «υψοφοβικού» προς έναν τολμηρό, ριψοκίνδυνο «ακροβάτη». Θέλει θράσος, το ξέρω, ένας που δεν αντέχει ούτε οπτικά τα ύψη να δίνει «μαθήματα» στον ακροβάτη για την κλίση του σώματος, τις κινήσεις των χεριών, τις μετατοπίσεις του κέντρου βάρους, την αντιστάθμιση και την εξισορρόπηση.

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 11 το βράδυ στα «Αντίπεινα» δίπλα στην Πάντειο καλοί φίλοι του παρόντος και του μέλλοντος θα συζητήσουμε μαζί του για το βιβλίο και την πολιτική και την παιδεία. Όσοι πιστοί προσέλθετε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *