O πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για «εκποίηση της ελληνικής εκπαίδευσης» καθώς φέτος 30 φροντιστήρια έχουν μετατραπεί σε ιδιωτικά σχολεία.
Η σημερινή «Απογευματινή» ανακαλύπτει την επεκτατική τάση του φροντιστηρίου σε παιδιά του δημοτικού.
Όλοι οι αναλυτές και αρθογράφοι του Σαββατοκύριακου επισείουν την φροντιστηριακή απειλή και βάζουν για μια ακόμα φορά στην ατζέντα του διαλόγου το θέμα της αποτελεσματικής τους καταστροφής και καταπολέμησης ή της κρατικής τους ενσωμάτωσης.
Σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Μπαμπινιώτης στο Βήμα δύο χρόνια πριν είχε πει ότι το ελληνικό σχολείο πρέπει να δει τα προβλήματά του αγνοώντας την παράλληλη συνιστώσα του φροντιστηρίου.
Δεν εκπορθεί το φροντιστήριο την εκπαίδευση ˙ το φροντιστήριο χωρίς να ανταγωνίζεται διαχρονικά τη δημόσια πρωινή γενική εκπαίδευση έχει αποδείξει ότι επιβιώνει ανεξάρτητα από το μοντέλο πρόσβασης στην τριτοβάθμια, γιατί παρέχει ποιοτικές και αξιόπιστες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Με αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα εν ήδη συνθήματος επαναλαμβάνουμε στους νεόκοπους αλχημιστές
« Το μέλλον του φροντιστηριακού θεσμού στην Ελλάδα και τον κόσμο έχει κριθεί ιστορικά και θα επικυρωθεί στον 21ο αιώνα στη συνδιαχείριση των εκπαιδευτικών συστημάτων. ˝Shadow Education moves beyond regular public schooling˝ επιγράφουν τη σχετική τους διατριβή οι Scott Davies και Janice Aurini από το ΜcMaster University του Halifax…»
Δεν υπάρχει τρόπος να εξαφανίσουμε το φροντιστήριο, μπορούμε όμως όλοι μας ανεξάρτητα από το μετερίζι στο οποίο βρεθήκαμε να γίνουμε καλύτεροι. Γιατί οι καλύτεροι υπερέχουν…